langeplank
Captain: Mailing preview
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Agenda
  • Reanimatie AED cursussen
  • Bestuurslid gezocht
  • Uitbreiding
  • Winterberging
  • ZWH
  • Vaarinformatie
  • Reageren

Agenda:

  • 21 oktober winterberging loods
  • 27 oktober winterberging
swemmer2017

Reanimatie AED (opfris) cursus
Van onze leden hebben ongeveer een kwart de reanimatie opleiding gevolgd. Zij kunnen u helpen (herkennen) als u een hartstilstand krijgt. 
Reanimeren is belangrijk! Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren en het aansluiten van een AED redt levens. 
Wist u dat er op Vlietland een AED bij de woonark hangt? We willen graag dat u samen met de instructeur leert reanimeren en omgaan met de AED. Het doel is dat 50% van de leden elkaar kunnen helpen als het nodig is. 

Dus geef je op voor een beginners- of een herhaling cursus. Deze cursus is vooral bedoeld om uw naaste te helpen. Daarom is ook het hele gezin vanaf 12 jaar welkom.

De laatste cursussen waren ruim een jaar voor de corona uitbraak. Hoog tijd om op te frissen. Daarnaast zijn er veel nieuwe leden bij gekomen die wellicht nog geen training hebben gevolgd.

KLIK HIER voor een uitleg over reanimatie

aed-3

Instructeur René van Vuuren staat te popelen om een schema op te stellen. De lessen zijn in de kantine en zijn verdeeld over twee avonden voor de beginners. De opfriscursussen hebben waarschijnlijk genoeg aan één avond. Per sessie is er plaats voor zes personen.

René van Vuuren wil graag weten met hoeveel personen hij rekening moet houden en hoeveel daarvan beginners zijn. 
Als u interesse hebt (en waarom eigenlijk niet?) geef uzelf en eventuele gezinslid dan op en vermeld daarbij of u beginner bent of een opfriscursus nodig hebt.
Na de inventarisatie kunt u definitief inschrijven via de website (activiteiten) en zelf een datum kiezen.

Ja, ik geef mij op voor de AED cursus

 

 

Bestuurslid gezocht
Onze penningmeester Piet Veenman heeft wegens "voor hem moverende redenen" besloten per direct zijn functie neer te leggen. Zijn taken worden vooralsnog door de rest van het bestuur ingevuld, maar we zoeken dus wel een nieuw bestuurslid. Deze hoeft overigens niet persé penningmeester te worden.

Geef u dus op en beslis mee over de toekomst van uw Vlietland!

polyestershop2018

Uitbreiding
Langzaam maar zeker vorderen we met de voorbereidingen. De onderzoeken naar flora en fauna zijn afgerond. We kunnen ons nu richten op praktische zaken. 
Het bestemmingsplan (nu agrarisch) moet omgezet worden naar water. Om dit voor elkaar te krijgen moet nu een "Ruimtelijke Onderbouwing" worden opgesteld. Problemen worden niet verwacht maar het kost wel allemaal tijd.
Wordt vervolgd.

 

Winterberging
De tijd vliegt, het is bijna zo ver, deze week worden de boten al afgespoten. De inschrijving is gestopt, de definitieve indeling op het terrein wordt komend weekend vastgesteld.
De tijdsplanning met de bergingsdagen wordt anders. De dagen worden in vier delen verdeeld, de eigenaren worden geacht aanwezig te zijn in het dagdeel dat hun schip aan de beurt is, liefst in- of rondom de de kantine.

Deze planning krijgt u uiteraard nog te horen...

.

admiraal

.

 

ZWH
De ZWH loopt naar behoren. Opvallend was dat de opkomst tijdens de Furieade laag was maar de productie juist hoog, er werd dus veel werk verzet waarvoor dank!

We hebben nog steeds iemand nodig die tijdens de ZWH kan functioneren als meewerkend voorman. Als je denkt dat je dat in je hebt geef je dan op. Dit helpt om de ZWH nog beter te laten functioneren.

segment
 

Vaarweginformatie
In de regio worden diverse werkzaamheden uitgevoerd met stremmingen tot gevolg.
KLIK HIER voor een overzicht.

wakker
 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  04:50
Temp12°C
WindNNO0 bft
LV93  
havenzicht