langeplank
Captain: Mailing preview
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Bestuurszaken
 • (Geen) BBQ en viswedstrijd
 • Verhoging tarieven
 • Vlietland zuinig met energie
 • Winterberging
 • Ook Midden Delfland weert zuipschuit
 • Aussiedream
 • Reageren

Agenda:

 • 22 oktober Winterberging loods
 • 28-29 oktober Winterberging
segment

Bestuurszaken
Het bestuur verliest op korte termijn twee leden. Dit zijn voorzitter Wim Verschuur die tijdens de aanstaande Jaarvergadering wil stoppen, en Menno de Groot stopt eind van dit jaar wegens drukte met zijn bedrijf.

Dit betekent dus dat we twee nieuwe bestuursleden moeten installeren op de Jaarvergadering. Dus mensen... neem contact op met het bestuur als u denkt over de nodige capaciteiten te beschikken. Het mag natuurlijk ook uw partner zijn of eventueel een buitenstaander. 

Onze adviseur Dick van Vuuren gaat er vanaf volgende week een jaar tussenuit met een sabbatical. Hij zal vanuit Zuid-Afrika ons virtueel blijven adviseren.Wij wensen hem een fijn verblijf toe en hopen dat hij daar geen wortel gaat schieten.

swemmer2017
 

(GEEN) BBQ en Viswedstrijd
Het bestuur wilde dit jaar een speciale BBQ houden vanwege ons 60 jarig bestaan, en dit laten organiseren door een cateraar want voor onze vrijwilligers is het tenslotte ook feest.
Hoewel we reeds in juni gestart zijn met het opvragen van offertes bleek dat te laat om op of rond 17 september het beloofde BBQ-feest te laten organiseren door een cateraar. Dit mede door personeelsgebrek in de horecasector.

Dus wat nu te doen? Maar intussen kwam er een energiecrisis bij, waar Vlietland uiteraard ook mee te maken gaat krijgen. We krijgen financieel zwaar weer en zullen moeten bezuinigen. 
Het bestuur heeft dan ook besloten om dit jubileum over te slaan en vooruit te kijken naar ons volgende lustrum: 65 jaar in 2027. De viswedstrijd zal ook geen doorgang vinden.

Meer over de energiecrisis in het onderstaande onderwerp.

.

polyestershop2018

Verhoging Tarieven
Zoals hierboven aangegeven moet Vlietland de komende tijd zuinig aan doen. We ontkomen niet aan een verhoging van de tarieven, zij gaan in 2023 dan ook met 6% omhoog. De te verwachte inflatie is zelfs 10% maar we willen door zuinig te zijn op energie de verhoging beperken, zie hieronder.

Energiebesparing Vlietland

 • De kantine zal alleen open zijn voor koffie en thee. De verwarming zal alleen 's morgens aan zijn en wel op een heel laag pitje. Koelkasten gaan uit. Kerstverlichting zal sober zijn.
 • De walstroomkasten zullen binnenkort afgesloten worden. De kasten op het middenterrein zijn alleen beschikbaar in overleg met de havenmeester. Bij substantioneel stroomgebruik kan een vergoedig gevraagd worden.
 • Het was al verboden om elektrische verwarmingsapparaten aan boord te hebben, er zal nu ook actief op gecontroleerd worden. En in uw afwezigheid mogen er geen stroomkabels aangesloten zijn op uw boot.
  Elektriciteit alleen te gebuiken voor werkzaamheden en niet voor waterkokers, koffiezetters of koelkasten.
 • De buitenverlichting op Vlietland zal grotendeels uitgezet worden, alleen strategische punten blijven verlicht.
 • De loods wordt komende winter niet verwarmd. Mocht er toch verwarmd moeten worden wegens plamuur- en lakwerk dan zal dat moeten gebeuren op kosten van de eigenaar, we hebben een KWH meter om dit te registreren. Dit alleen in overleg met de havenmeester.
 • Hebt u nog een goed idee om te bezuinigen op energie? Laat het ons weten!

Als bijlage een onderbouwing van de te verwachten prijsstijgingen en de invloed hierop op o.a. Vlietland.

 

Ook Midden Delfland weert zuipschuit
De gemeente Midden-Delfland gaat, in navolging van Westland, duidelijker aangeven op welke vaarwegen zogenoemde 'zuipschuiten' en andere vaartuigen hun muziek zacht moeten zetten.

Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in reactie op vragen van de gemeenteraadsfractie OGP.
De nieuwe regels worden opgenomen in de eerstvolgende herziening van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Lees verder bij onze nieuwsberichten

delflandzuipschuit
 

Aanmelden winterberging
Er hebben zich nog weinig leden aangemeld voor de winterberging. Vergeten? We willen per 1 oktober starten met de planning dus dan moet uw opgave binnen zijn. Log in op de website en vul de activiteit in...

 
admiraal
wakker
 

 

Aussiedream
Onze sympathieke Australische zomerleden Jan en Val van de Giesen hebben afscheid genomen van de Aussiedream en Vlietland.
Nu de jaren vorderen wordt de vliegreis steeds moeilijker.

Op de foto vlak voor hun vertrek met vrienden Arie en Nel Haaring.

giessens
 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  06:00
Temp14°C
WindN2 bft
LV96  
havenzicht