langeplank

Nieuwsbrief december 2021

 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Nieuwe steigers op Vlietland
 • Kascommissie
 • Winterberging
 • ZWH
 • Kantine
 • Huisvuil thuis
 • Lief en leed
 • Westland stiltegebied?
 • Reageren
polyestershop2018

Agenda:

 • Nieuwjaarsreceptie?
 • 15 april 2022 einde winterberging
 

Vrijwilligers gezocht
Stichting Watersportcentrum Vlietland is een verenigingshaven. Dit is tegenstelling tot een commerciële haven, waar al het werk wordt gedaan door betaalde professionals en het gewin vaak voorop staat. U betaalt hier dus veel meer voor uw ligplaats.
Door zoveel mogelijk werk te laten doen door de leden kan SW Vlietland de kosten grotendeels drukken. De verplichte ZWH is hier een goed voorbeeld van. Maar ook zijn er mensen nodig voor vaste taken om de haven draaiend te houden. Denk hierbij aan bestuursleden, begeleiders voor de ZWH, kantinepersoneel, schoonmakers en meer.
Hebt u een beroep of bekwaamheid die goed van pas kan komen op de haven maak dan een praatje met iemand van de havencommissie. Bijvoorbeeld schilder, stratenmaker, hovenier, lasser, timmerman, electriciën. U kunt dan in uw eigen tempo en tijd uw werkzaamheden op de haven invullen.
Om u te helpen in uw overwegingen geven we hieronder een aantal motivaties om uzelf (beter) in te kunnen zetten voor onze haven.

 • Het werk is leuk om te doen.
 • Iets voor anderen kunnen betekenen.
 • Iets leren.
 • Mezelf nuttig maken.
 • Mijn kennis en vaardigheden inzetten.
 • Mij ergens bij betrokken voelen.
 • Je hoort je in te zetten voor de samenleving.
 • Het geeft afwisseling in mijn leven.
 • Hierdoor houd ik mijn hersens fit.
 • Ik wil graag bij deze organisatie horen.
 • Ik leer mijn medeleden beter kennen.

Hieronder vindt u al een paar vacatures waar dringend behoefte aan is...

 

Oproep: kascommissie
We hebben één kandidaat voor de kascommissie, en zoeken er nog één. Meld u dus aan als u voor financiën uw hand niet omdraait....

Oproep: kantinemedewerker
Dit lijkt een eeuwigdurende oproep. Maar om de kantine minimaal open te kunnen houden op de drukste uren hebben we toch echt nog iemand nodig. Meld u alstublieft aan!

admiraal

Nieuwe steigers op Vlietland
- Aannemingsbedrijf Berkhout kan nu elk moment binnen komen varen met hun materieel. De bedoeling is dat ze maandag 13 december beginnen met de oude steigers weg te halen.

 
segment
 

Kantine
De kantine is voorlopig open op zaterdagen 11:00 tot 17:00 uur. Dan kunnen er ook broodje kroket en frikandel genuttigd worden. Met dank aan de vrijwilligers die dit mogelijk maken.
Het expiriment op zondag was ook succesvol, er is blijkbaar behoefte aan. Maar ja, er moet dan ook wel iemand zijn om achter de bar te staan.... Wordt hopelijk vervolgd.
O ja, een QR code is wel verplicht in de kantine natuurlijk. Hopelijk niet voor lang want de barkeeper van dienst vindt het natuurlijk geen leuk werk om dit te controleren.

swemmer2017

Huisvuil
Het kan uitermate handig zijn om uw restafval van thuis in de container op de haven te dumpen. Dit scheelt toch zeker een paar meter lopen naar de container bij uw woning.
Echter vooral in deze periode raakt de container op de haven overvol. Alle beetjes helpen dus vragen wij u om uw restafval niet meer mee te nemen naar de haven. Wij zouden het zelfs op prijs stellen om het restafval wat u op de haven produceert ook zoveel mogelijk in de gemeentecontainer te gooien. 
TIP: Op de kruising van Zuidvliet en PC Hooftlaan staan volop containers van de gemeente.

.

te-volle-afvalcontainers-scaled
 

Winterberging
Graag willen we u nog even herinneren aan het huishoudelijk reglement, waarin de voorwaarden staan om aan uw schip te kunnen werken. Vooral werken met te kleine zeiltjes komt nog voor. Als er een beetje wind staat kan het vuil er gemakkelijk naast waaien. 
Huishoudelijk Reglement

 

Houdt uw boot droog
Het weer is bar en boos, en de havenmeester heeft het druk gehad met het redderen van verzopen boten op de kant. Op de foto een voorbeeld van een verkeerd aangebracht bootzeil. Ook de dekzeilen van de gamma of andere geïmproviseerde afdekkingen geven problemen. Zorg voor een ondersteuning waardoor er geen kuil meer kan ontstaan zoals op de foto. Dit kan door een touw te spannen of door een lange lat te gebruiken. 
En als u een bouwmarktzeil gebruikt zorg dan dat het stormbestendig vast zit. Gebruik liever spanbanden dan knijpers. Zorg dat het zeil goed vast zit en dat de wind er niet onder kan slaan. De havenmeester zal u dankbaar zijn en kan aan zijn normale werkzaamheden toekomen.
En heeft het flink geregend? Kom dan even kijken of uw boot niet vol staat.. Het is tenslotte uw eigen verantwoording.

.

kuilwater
 

Nees Lodder
Nees Lodder is getroffen door een hartstilstand maar gelukkig heeft men hem met succes kunnen reanimeren. Hij is nu herstellende van de gevolgen en stuurde ons onderstaand bericht:

Bij deze mail wil ik iedereen bedanken voor reacties na het noodlot dat mij is overkomen.
Erg verwarmend dat kan ik wel zeggen, bedankt ook voor het mooie boeket,
Ik moet wel revalideren, speciaal mijn linker been, daar is veel bloed in gelopen en dat moet het lichaam zelf verwerken, het is alleen verschrikkelijk pijnlijk.
Maar ja geen keus, ik ben er nog en langzaam kom ik wel weer op de been,
Normaals bedankt,

groeten, Nees lodder

Jan Edelenbos
Jan laat ons uit zijn naam bedanken voor de belangstelling na zijn ongeluk en de mooie bos bloemen. 

 
wakker

Westland stiltegebied?
Gemeente Westland is voornemens om bepaalde gebieden in de gemeente te bestempelen als stiltegebied. Dit om zuip- en lawaaischuiten beter te kunnen weren.
Lees artikel op WOS.nl
Hopelijk gaan de boosdoeners nu niet hun heil zoeken in Midden-Delfland en wordt er ook daar ingegrepen. 
We zijn benieuwd in welke stiltegebieden wij straks onze rust kunnen vinden...

Fijne feestdagen
Ondanks de beperkingen hopen wij dat wij met zijn allen toch heel fijne Kerstdagen kunnen vieren met onze naasten. En dat wij een goede jaarwisseling mogen krijgen met een begin van een fantastisch 2022. Of er een Nieuwjaarsreceptie komt is nog twijfelachtig maar zodra het kan, eventueel in aangepaste vorm, hoort u van ons!

 
christmas-branch-3805461-960-720
 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019

S.W.C. Vlietland

Gemeten  10:10
Temp11°C
WindWNW4 bft
LV84  
havenzicht