langeplank

Nieuwsbrief november 2018

 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Agenda
  • Winterseizoen begonnen
  • Start winterberging succes
  • Kantine
  • Vrijwilliger
  • Steigers
  • Tegelpaden
  • Verhoging liggeld
  • Secretaris
  • Reageren

 

polyestershop2018
 

Agenda:
Bingo:                  23 nov, 21 dec, 25 jan, 22 feb, 29 mrt
Klaverjassen:           16 nov, 14 dec, 18 jan, 15 feb, 15 mrt
Kerststukjes maken      15 dec
Nieuwjaarsreceptie      05 jan
Jaarvergadering         22 mrt

 

Winterseizoen begonnen
De boten staan op de kant, nu is het weer tijd voor klussen en gezelligheid. Hierboven staan de data waarop diverse activiteiten worden georganiseerd door onze ontspanningscommissie. Noteer ze vast in uw agenda. Het kan zijn dat de data voor laatste bingo en jaarvergadering nog omdraaien, afhankelijk van de beschikbaarheid van de zaal.
De ontspanningscommissie vindt het fijn om te weten hoeveel personen komen, binnenkort kunt u zich inschrijven op de website via een activiteit.

 

Start winterberging succes
Het terrein staat mooi vol met zo’n 90 schepen. Dit mooie aantal is dankzij veel mond-op-mond reclame en vooral een flyer-actie naar de Maassluise gemeenteliggers. Volgend jaar moeten we het weer groots aanpakken, de inkomsten kunnen we goed gebruiken.
De berging op zich is prima verlopen, incidenten hebben zich niet voorgedaan. Ondanks het mindere weer kon er goed doorgewerkt worden.
Foto's zoals gebruikelijk op onze facebook

winterberging2018
 

Kantine
Zoals u wellicht gemerkt heeft, is de kantine op sommige tijdstippen gesloten geweest. Ondanks meerdere oproepen hebben we nog steeds te weinig bezetting. Het zou fijn zijn als de kantine durende het winterseizoen altijd open is.
Geef je dus op als vrijwilliger, een familielid kan ook. De bestede uren kunt u aftrekken van uw ZWH verplichting. We zijn al blij als u één dagdeel per week kunt invullen.

 

Vrijwilliger
Onlangs hebben wij een vrijwilliger van Stroomopwaarts mogen bezighouden op Vlietland. Michael kwam hier na een langdurige ziekte arbeidservaring opdoen als assistent van de havenmeester. Dit stond blijkbaar goed op zijn cv want al na een week vond hij plotsklaps een echte baan en heeft hij ons al weer verlaten. 
Het was van beide kanten een goede ervaring, Stroomopwaarts zal binnenkort een opvolger presenteren.

admiraal
 

Steigers
Flink wat steigers beginnen onstabiel te worden of hebben slechte planken. Deze winter start een actie om de slechtste steigers te repareren. Tegelijkertijd wordt nagedacht over een vervangingsplan. Vooral de houten palen zijn een zorgenkindje, op den duur rotten zij weg.

Tegelpaden
Lopen over de tegelpaden begint gevaarlijk te worden, de kieren worden steeds groter en het onkruid tiert welig. De paden dienen opnieuw gelegd te worden, wellicht door een professioneel bedrijf.
We houden u op de hoogte wanneer dit gaat gebeuren, kijk in de tussentijd goed uit waar u loopt.

swemmer2015
 

Verhoging liggeld
Na een aantal jaren waarin we de liggelden niet of nauwelijks hebben verhoogd, wordt het nu nodig om vanaf 2019 een paar procentjes te verhogen. Hoeveel is nog niet helemaal duidelijk, onze penningmeester is druk aan het calculeren. Het is in ieder geval zaak om niet te gaan interen op onze reserves, vooral gezien lopende en toekomstige projecten, waaronder onze gewenste uitbreiding.
Wilt u het naadje van de kous weten? Kom dan naar onze jaarvergadering op 22 maart.

 

Secretaris
We zouden het heel fijn vinden om op de komende jaarvergadering een nieuwe secretaris te mogen presenteren. John Koudijzer neemt verdienstelijk waar, maar dit extra werk mag niet ten koste gaan van zijn eigenlijke werk: ZWH coördinatie.
Overweegt u om ons bestuur te versterken? Neem dan even contact met ons op om inzicht te krijgen in het secretarisschap van SWC Vlietland. Het inwerken kan gebeuren in uw eigen tempo.

 

Voortvarend Westland
Alle nieuwsbrieven tot heden vallen HIER te lezen.

 

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

 
smit-logo-met-adres
 
nieuwsbrief-footer

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  05:00
Temp12°C
WindZO1 bft
LV93  
havenzicht