langeplank
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Kerststukjes
 • Kerstbingo
 • Jaarvergadering en bestuur
 • Tarieven 2020
 • Kantine beheer
 • Groene haven
 • Natte haven
 • Openingstocht
 • Voortvarend Westland
 • Reageren

 

polyestershop2018
 

Agenda:
Kerst Bingo                20 december
Nieuwjaarsreceptie          4 januari
Jaarvergadering            20 maart
Einde winterberging loods  11 april
Einde winterberging        17 april 2020

 

Kerststukjes
In een feestelijk opgetuigde kantine werden op 14 december een berg takken en tassen vol versieringen getransformeerd tot schitterende kerststukken. Zie de foto hiernaast en op onze facebook.

De opkomst was boven verwachting, zelfs zo groot dat er groen tekort was. Er werd snel bijgehaald. En iedereen hielp iedereen met raad en daad.
Het resultaat was er naar. Iedereen bedankt voor de gezellige middag!

kerststukjes2019
 

Kerst Bingo
Aanstaande vrijdag 20 december is weer onze Kerstbingo! Met feestelijkse prijzen natuurlijk. Geef je snel op via de website of eventueel via Marry. De organisatie wil natuurlijk graag weten hoe vol de kantine is. Dit is van belang voor de catering en de prijzen!

kerstbingo
 

Jaarvergadering 2020
Vrijdag 20 maart is het weer zo ver. Vast punt is de bestuurssamenstelling. Door het aftreden van Edwin Geertsema kwam het bestuur in ondertal. Sjaak van den Heuvel neemt waar, in ieder geval tot aan de jaarvergadering.

Nieuwe kandidaten zijn welkom, een verkiezing is nooit weg! Inlichtingen bij onze voorzitter. 

swemmer2015
 

Kantine beheer
Nog steeds is de kantine te veel onbemand (m/v). We zoeken personen die de bar een dagdeel open willen houden.  Het is daar lekker warm en gezellig, En moe hoef je er ook niet van te worden.

Daarnaast moet de kantine nog schoongehouden worden, ook al zo'n dankbaar werkje. Eventueel te combineren met bardienst. En al je uren worden verrekend met de ZWH verplichtingen. 

 

Tarieven 2020
Alles wordt duurder, onze penningmeester merkt het ook. Onze tarieven zullen volgend jaar de prijsstijgingen volgen. Naar verwachting zullen onze tarieven gemiddeld 3 procent stijgen.

admiraal
 

Groene haven
Ook Vlietland wil niet achterblijven met energiebesparend (en dus groene) maatregelen. Alle onzuinige lampen op het terrein en in de loods zijn inmiddels vervangen door LED verlichting. Andere ruimtes als kantine en werkplaatsen volgen snel. 

 

We hebben de hulp ingeroepen van De Groene Club, een initiatief van de KNVB om sportverenigingen te helpen met hun groene plannen. Wellicht is er nog meer te besparen.
Uiteraard is het de bedoeling dat de penningmeester hier ook blij van gaat worden.

Van een andere orde is het plan om een Honey Highway aan te leggen op onze "middenberm", een strook met insectvriendelijke bloemen en planten. Deze zal vanaf het voorjaar vlinders en andere beestjes aan moeten trekken.

honey
 

Natte haven
Het regent de laatste tijd meer dan ons terrein kan verwerken, het water krijgt niet de kans om weg te zakken. Structurele maatregelen zijn helaas niet mogelijk gebleken vanwege de terreingesteldheid en de aanwezige verontreiniging. We moeten ons beperken tot symptoombestrijding maar dat is momenteel dweilen met de kraan open. We gaan wel proberen de modder op te ruimen en vervangen door zand en/of grind.
Als er iemand een goede oplossing weet horen we dat graag natuurlijk.

 
Zweko Auto (en Boot) materialen

Openingstocht
Een openingstocht in 2020 is nog enigszins onzeker. Ons vlaggenschip de Courage kan momenteel niet voor- of achteruit. Maar als de keerkoppeling op tijd rerepareerd kan worden zal Johnny weer voorop varen naar ....??

Voorzichtig wordt geopperd naar Musselkanaal te varen. Kwestie van op tijd vertrekken maar dan hebben we ook wat. 

 

Voortvarend Westland
Het vaarseizoen is voorbij, maar toch is er tamelijk veel nieuws te melden. Zoals de vervanging van de spoorbrug over de Kerstanjewetering (Haantje).
KLIK HIER voor de nieuwsflitsen.

 
kerstkaart2019
 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  05:30
Temp14°C
WindNNW2 bft
LV97  
havenzicht