langeplank

Nieuwsbrief oktober 2021

 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Nieuwe steigers op Vlietland
 • Kascommissie
 • Tuintjes herinnering
 • ZWH
 • Kantine
 • Blandblusser keuring
 • Tarieven 2022
 • Ontspanningscommissie
 • Reageren
polyestershop2018

Agenda:

 • 29-30 oktober winterberging
 • 20 november brandblussers inspectie
 • 15 april 2022 einde winterberging
 

Nieuwe steigers op Vlietland
- Begin november kunnen we het materieel van Berkhout verwachten op Vlietland. Er wordt begonnen aan de Noordvliet zijde. Eerst de oude steigers ontmantelen en palen verwijderen. Vóór die tijd gaat de ZWH de bolders en ringen van de oude steigers verwijderen.

 

Oproep: kascommissie
Twee leden van de kascommissie zijn inmiddels afgetreden. Daardoor hebben we nu twee vervangers nodig, bij dezen dus de oproep om u hiervoor te melden. Geen moeilijke maar wel een verantwoordelijke functie. Over een paar maanden hebben we al weer een jaarvergadering.
De gebruikelijke termijn hiervoor is drie jaar. 

admiraal

Tuintjes
Er zijn nog steeds tuintjes waar het onkruid welig woekert. Bij dezen een dringende oproep om voordat Berkhout aan de slag gaat de oerwouden te snoeien...

ZWH
Rond de jaarwisseling kunt u van Menno de Groot een nieuw rooster tegemoet zien.

segment
 

Kantine
Niets weerhoudt ons om de kantine weer in te zetten voor het verenigingsleven. Er zijn nog te weinig vrijwilligers om de kantine permanent open te houden maar we willen in ieder geval het verenigingsleven nieuw leven inblazen. 
Onze secretaris Liza Deckers wil graag van jullie allemaal weten of jullie dit plan steunen. Hieronder haar oproep.

Vanaf zaterdag 06-11-2021 zal de kantine op zaterdag weer open zijn. Ook kunt u dan weer een kroket of frikandel nuttigen.
Graag wil ik van onze leden weten of er behoefte is aan een koffieochtend of -middag. Het is de bedoeling om onder het genot van een bakje koffie of thee gezellig met elkaar te kletsen, een haak- of breiwerkje past hier prima bij of een krantje lezen. Dit zou kunnen op bijvoorbeeld de woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur of in de middag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Wilt u hier aan mee doen laat dit dan even weten door een mailtje aan Liza. Mocht er voldoende animo zijn dan laten we u dit nog weten.

.

swemmer2017

En we zoeken nog steeds vrijwilligers die onze kantine willen bemannen of bevrouwen. De bestede uren kunt u aftrekken van uw ZWH verplichting.

 

Keuring van uw brandblusser(s)
Op zaterdag 20 november is een inspecteur van Plusz-brandbeveiliging op onze haven om de blusmiddelen van Vlietland aan de gebruikelijke jaarlijkse inspectie te onderwerpen. Deze keer hebben we de afspraak gemaakt dat deze inspecteur vanaf 11.30 uur beschikbaar is om desgewenst ook de brandblussers van leden van Vlietland te inspecteren en te keuren. Dat kunnen brandblussers zijn die u op de boot heeft hangen maar ook die u thuis heeft. Ook kan de inspecteur u advies geven over het onderwerp brandblus- en detectiemiddelen.

De inspectie/keuring kost 10 Euro per brandblusser (inclusief BTW en certificaat).

Brandblussers dienen regelmatig nagekeken te worden. Inspectie van, en onderhoud aan blustoestellen is werk voor professionals. Sommige verzekeraars eisen dat het onderhoud aan blusmiddelen jaarlijks of 2-jaarlijks wordt uitgevoerd. Kijk uw brandverzekering na om te zien of dit ook voor u geldt. Daarnaast kan het natuurlijk ook voor uzelf een geruststellende gedachte zijn dat de brandblusser die u bezit ook echt werkt.
Het houden van deze keuring is onder voorbehoud van eventuele nieuwe beperkende Corona maatregelen.

iso7010pictogrambrandblusser-500x500
 

Tarieven 2022
Afgelopen jaar zijn onze tarieven niet gewijzigd. Dit o.a. in verband met de Corona crisis. Maar voor 2022 komen we er niet onder uit om de prijzen aan te passen. Normaliter volgen we de inflatie dus zullen de prijzen iets gaan stijgen.

 
wakker

Ontspanning
Het gaat er weer om spannen of we deze winter weer activiteiten kunnen ontplooien als Kerststukjes, Bingo of Nieuwjaarsreceptie. Covid-19 ligt op de loer. 
Maar als RIVM, OMT en Rutte het goedvinden gaan we zeker aan de slag!

 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019

S.W.C. Vlietland

Gemeten  19:50
Temp15°C
WindWNW3 bft
LV84  
havenzicht