langeplank
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Corona crisis
 • Uitbreiding Vlietland
 • Walkraan gekeurd
 • Monstersche Sluis
 • Bestuurslid gezocht
 • Zinkput afspuitplaats vervuild
 • Help politie tegen hardvaarders
 • ZWH
 • Vaarweg informatie
 • Voortvarend Westland
 • Reageren

 

polyestershop2018
 

Agenda:
Alle gezamenlijke activiteiten worden opgeschort of komen te vervallen. Dus geen rommelmarkt en openingstocht. En een BBQ in september is nog hoogst onzeker.  

 

Corona crisis nog niet voorbij...
We mogen nu gelukkig weer van alles. Het sanitair op Vlietland en andere havens mag weer gebruikt worden. De voorzorgsmaatregelen zullen van plaats tot plaats verschillen maar het komt er overal op neer dat we afstand moeten bewaren, handen wassen en wegblijven als we ons niet goed voelen. 
Ook op de boot geldt dit, behalve voor huisgenoten. Houdt u zich vooral hier aan, want de boetes zijn niet misselijk.

Per 1 juli gaat de kantine ook weer open. Jan-Willem Rietveld zorgt dat er voor die tijd een goed werkend schema is met looproutes en dergelijke. Dit zal voor 1 juli bekend worden gemaakt.

 

Uitbreiding Vlietland
S.W. Vlietland is eigenaar geworden van een stuk grond aan de andere kant van de Jan van der Gaagsloot. We gaan nog niet gelijk baggeren, eerst moeten de nodige vergunningen in orde zijn. 
Wel zijn we aan het denken over de invulling van steigers. Grotere prioriteif heeft de vervanging van de bestaande steigers, een afvaardiging van Vlietland is voor oriëntatie op bezoek geweest bij andere jachthavens.
Na de vervanging van de bestaande steigers zal de kas behoorlijk leeg zijn, dus voor de eerste schop de grond in gaat moeten er fondsen gewerfd worden en gespaard. Het kan dus nog wel een paar jaar duren.

.

admiraal
 

Walkraan gekeurd
We zijn wettelijk verplicht onze walkraan om de vier jaar te laten keuren. Vorige week is de keurmeester langs geweest en na vervanging van een paar onderdelen is de kraan weer voor de volgende vier jaar goedgekeurd.

Monstersche Sluis
De sluis kan weer draaien, maar zoals u weet gooit de defecte Lijndraaiersbrug roet in het eten. Er is nog geen zicht op wanneer de brug gerepareerd is, dus reken er niet te vast op dat de brug dit jaar nog zal draaien. We houden u op de hoogte.

Vlaardingen en Midden-Delfland
Voor de bruggen en sluizen in Vlaardingen geldt nog steeds een zomerschema. Dit houdt in dat dat er van tevoren een afspraak gemaakt moet worden, zie ons nieuwsbericht van 27 mei.

swemmer2017
 

Bestuurslid gezocht
Zoals bekend is ons bestuur momenteel in ondertal. Wilt u bijvoorbeeld meepraten over de vervanging van de steigers en de invulling van de uitbreiding? Of anderszins toetreden tot het bestuur? Uw aanmelding is van harte welkom, neem contact op met onze voorzitter of een ander bestuurslid.

 

Zinkput afspuitplaats vervuild
Bij de laatste controle is gebleken dat er olie via het putje in de zinkput is terecht gekomen. Deze olie kan in het riool terecht komen en grote schade aanrichten. Het is dus ten strengste verboden olie in de zinkput terecht te laten komen.
Waar is de zinkput dan wel voor bedoeld?
In de zinkput bezinken de vaste bestanddelen die afkomstig zijn van het afspuiten van de schepen. Deze prut wordt periodiek afgezogen door de gemeente. Olie blijft bovendrijven en gaat het riool in.

Bilgewater dat nagenoeg olievrij is mag nog wel in de zinkput, anders afzuigen door de bilgepomp bij de walkraan, daar zit wel een olieafscheider in.

 

Help politie tegen snelvaarders
De plaag van pubers in kleine speedbootjes lijkt zich te verergeren. Op de WOS een recent artikel met filmpje. Het is zo erg dat omwonenden een actiegroep zijn begonnen. Ook de zuipschuiten zijn hun een doorn in het oog (en oor).

Ook de politie is van de ernst doordrongen. Uw filmpje of foto's kunt u opsturen naar een speciaal email adres. Dit kan bij de opsporing enorm helpen en ook als bewijs worden gebruikt. Graag ook de locatie en juiste datum met tijdstip er bij vermelden. Het is mooi als deze informatie in de media zit ingebakken, de meeste smartphones doen dit al automatisch.
Deze informatie wordt vertrouwelijk behandeld. 
Dit email adres mag alleen gebruikt worden voor overlast op het water, acute overlast kan uiteraard ook gemeld worden op tel. 0900-8844.

sh100212
 

ZWH
Na de vakantietijd willen wij de ZWH weer gewoon volgens rooster laten plaatsvinden. Tot die tijd wordt u telefonisch benaderd om voor een bepaalde klus te komen werken.
Mensen die zich vast willen aanmelden om ZWH te doen kunnen contact opnemen met John Koudijzer.

Zweko Auto (en Boot) materialen
 

Voortvarend Westland
Het vaarseizoen komt langzaam op gang, Voortvarend Westland zit bovenop het nieuws, check onderstaande link regelmatig. 
KLIK HIER voor de nieuwsflitsen.

smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  18:50
Temp15°C
WindWNW2 bft
LV86  
havenzicht