langeplank
Captain: Mailing preview
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Nieuwe steigers op Vlietland
 • Jaarvergadering
 • Winterberging
 • ZWH
 • Bomenkap
 • Kantine
 • Tarieflijsten
 • Vaarweginformatie
 • Reageren
polyestershop2018

Agenda:

 • 15 maart laatste dag (droog) schuren
 • 9 april schepen de loods uit
 • 15 april 2022 einde winterberging
 • 22 april Jaarvergadering
 

Nieuwe steigers
De firma Berkhout is voortvarend aan het werk aan de Noordvliet. Oude steigers weghalen en afvoeren was het minste werk, de nieuwe palen er in drukken een precisieklus maar was ook zo gebeurd. Daarna is het plaatsen van de "paalmutsen" en de draagbalken (baddingen) voor de roosters een tijdrovender karwei, ze moeten allemaal strak uitgelijnd worden. Op de foto hiernaast een preview hoe de steigers er uit gaan zien.
De nieuwe steigers zijn iets breder dan de oude, waardoor de boxen opschuiven en er dus een paar zullen vervallen. De indeling zal hier en daar gaan wijzigen.

preview-steiger
 

Jaarvergadering 22 april 2022
Het bestuur verwacht dat door het verplaatsen van de Jaarvergadering naar eind april de kans groter is dat we de Jaarvergadering weer in levende lijve kunnen houden. 
We gaan er voorlopig van uit dat we op 22 april bij Excelsior welkom zullen zijn. We houden u uiteraard op de hoogte.

Aftredend
Liza Deckers en Sjaak van den Heuvel zijn aftredend in het bestuur. Zij geven aan voor nog een termijn herkiesbaar te zijn. Tegenkandidaten zijn zeer welkom. 

Kascommissie
We zoeken nog een kandidaat voor de kascommissie. Die kan natuurlijk opstaan tijdens de vergadering maar nog liever vast nu (via de mail).

 

.

admiraal

 

Winterberging
De tijd vliegt, het is zó weer 15 maart, en dat is de laatste dag dat we droog mogen schuren want vanaf 16 maart hebben de schilders vrij spel.

En natuurlijk zorgen we dat er geen troep in het milieu komt en gebruiken we grondzeilen die groot genoeg zijn. En chemisch afval brengen we zelf naar de Milieustraat.

swemmer2017

ZWH
Op de website staat een rooster wie wanneer wordt verwacht. Maar Menno kan daarnaast ook mensen oproepen als het nodig is om Berkhout te helpen met de steigers. En dat is afhankelijk van het weer en het tempo van Berkhout. 
Het kan dus zijn dat er naast het rooster een beroep op u wordt gedaan.

.

 

Bomenkap
Er is vergunning aangevraagd om een aantal bomen rondom de loods te verwijderen. Dit is nodig vanwege overlast voor waterafvoer en beschadiging van bestrating en beschoeiing. Daarvoor in de plaats zal een rijtje knotwilgen worden neergezet.

Om het aanzicht van de haven te verbeteren zijn er ook plannen om een groene heining te plaatsen rondom de opslag bij de afspuitplaats.

segment
 

Kantine
De kantine is open om het personeel van Berkhout gelegenheid te geven om te schaften en te pauzeren. Het is niet de bedoeling dat de kantine een soort "zoete inval" is, geef elkaar dus de ruimte.

Het damestoilet is gesloten.

De tarieven van de kantine zijn aangepast naar gemakkelijke bedragen:

 • Alcoholisch: 1,50 euro
 • Water en limonade 1,00 euro
 

Tarieflijsten
Wegens Corona zijn de tarieven vorig jaar stil blijven staan maar vanaf dit jaar gaan we weer in de pas lopen met de indexering. De tarieven zijn gemiddeld met drie procent verhoogd en daarna afgerond. De stijging van de energieprijzen zijn nog niet doorberekend, al heeft Vlietland daar indirect wel last van. We verwachten dat dit volgend jaar wel gebeurt.

De tarieven voor leden en niet-leden worden één dezer dagen zichtbaar op de website.

 
wakker

Vaarweginformatie
De stremming in Schipluiden is voorbij. 
KLIK HIERvoor meer info

De Lijndraaiiersbrug in Maassluis is nog tot eind februari gestremd.
KLIK HIER voor meer info

 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  18:00
Temp15°C
WindWNW3 bft
LV89  
havenzicht