langeplank
Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief maart 2023

 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

 • Agenda
 • Nieuwe leden
 • Jaarvergadering
 • Winterberging
 • Status uitbreiding
 • Energiebesparing
 • Nieuwe tarieven
 • ZWH
 • Openingstocht
 • Weesfietsen
 • Caiway streng voor nieuwsbrieven
 • Reageren

Agenda:

 • 24 maart jaarvergadering
 • 15 maart laatste dag droog schuren
 • 15 mei start openingstocht
 • 8 april loods leeg
 • 14 april schepen te water
swemmer2017

Nieuwe leden
Voor de laatste bestuursvergadering zijn de nieuwe aspirant-leden verwelkomd door het bestuur. Het zijn Peter Budde, Martin Molleman, Martin van der Lugt, Rob Selhorst, Peet Smits, Jan van de Snoek en Stephan de Witte.
Zij kregen de belangrijkste wetenswaardigheden van Vlietland mee en natuurlijk ook het Vlietland vaantje. 

 

Jaarvergadering
De datum voor de jaarvergadering is vastgesteld op 24 maart, de locatie is zoals gebruikelijk de gezellige kantine van Excelsior Maassluis. Er wordt weer alles aan gedaan om deze avond zo aangenaam mogelijk te laten verlopen dus komt allen!
Er worden liefst vier nieuwe bestuursleden geinstalleerd, en bovendien wordt dit het afscheid van onze huidige voorzitter Wim Verschuur in het bestuur.
De uitnodiging en het jaarverslag volgen zo spoedig mogelijk.

segment

Winterberging
Nog ruim een maand en onze schepen liggen weer in hun element. Bovendien is het al weer snel 15 maart, en dat is de laatste dag dat er droog geschuurd mag worden, of andere stof veroorzakende werkzaamheden.
Daarna hebben de schilders vrij spel om stofvrij hun boot in de lak te zetten.
En om een open deur in te trappen: gebruik een voldoende groot grondzeil, zie het Huishoudelijk Reglement.

 

Uitbreiding
De geplande uitbreiding komt stapje voor stapje dichterbij, maar ambtelijke rompslomp kent bijna geen grenzen.
Het verkennend fauna en flora onderzoek door de gemeente is afgerond, maar er is nog aanvullend onderzoek nodig voor specifieke beestjes zoals vleermuizen. Wat duidelijk is, is dat de afgravings werkzaamheden in de herfst- en wintermaanden moeten plaatsvinden om broedende dieren niet te verstoren.
Een nader archeologisch onderzoek voor ons stukje land blijkt gelukkig niet nodig.
Voor een definitieve gemeentelijke vergunning is verder nog een zogenaamde "Ruimtelijke Onderbouwing" nodig, dat door een onafhankelijk bedrijf moet worden samengesteld.
Er moet dus nog veel gebeuren voordat de eeste spade de grond in kan, en ambtelijke molens draaien helaas traag.

.

polyestershop2018
 

Energiebesparing
Om de tariefen niet uit de hand te laten lopen moeten we alert blijven op het energiegebruik. De oproep om tijdens de winterberging zo weinig mogelijk snoeren uit te rollen naar de schepen heeft geholpen, de havenmeester signaleert nauwelijks overtredingen, waarvoor dank!
Een punt van aandacht is ook het tappen van warm water in de doucheruimte. Dit vreet gas en is niet echt nodig om de boot schoon te maken. 
De muntautomaat voor de douche is al een tijdje kapot. Een nieuwe is besteld en wordt binnenkort geplaatst, hij wordt gevoed met euromunten, met een euro kunt u 5 minuten warm douchen.

 

Nieuwe tarieven
Per 1 april gaan de nieuwe tarieven in, zij worden gemiddeld 6 procent verhoogd en dat is weinig gezien de huidige inflatie. Tegen die tijd zal er een nieuwe tarieflijst op de site staan. 

wakker
 

ZWH
We hebben een aantal aspirant leden erbij, zij zijn een welkome versterking voor de ZWH en zullen binnenkort benaderd en ingeroosterd worden.
Bij dezen een oproep om bij verhindering via de website uw beurt te annuleren en een nieuwe afspraak te maken....

 

Openingstocht 2023
John Koudijzer is voornemens dit jaar een openingstocht te organiseren. Zoals gebruikelijk in de week van Hemelvaartsdag. Vertrek is op maandag 15 mei of een dag later. 
Het vertrek zal vanuit Delft zijn. Kleinere schepen kunnen binnendoor, grote schepen gaan buitenom naar Delft. 
De reis zal plaatsvinden over Hollandse wateren. Groot water wordt zoveel mogelijk vermeden dus zeebenen hoeft u niet te hebben.
U kunt al inschrijven op de activiteit die op 15 mei staat, of eventueel een bericht naar John Koudijzer.
We hebben inmiddels zes inschrijvingen en kunnen er nog wel een paar gebruiken.

.

1790
 

Verweesde fietsen
In de rijwielstalling staan een aantal fietsen te verkommeren en onnodig plaats in te nemen. Onze stalling mag geen verlengstuk zijn voor uw schuurtje of kelderbox.
Bij dezen een oproep om uw fiets uit de stalling te verwijderen en mee naar huis te nemen. Als uw fiets er per 1 april nog staat zal hij eigendom van de haven worden, en worden afgevoerd of ingezet als leenfiets.

admiraal
 

Caiway streng voor nieuwsbrieven
Sinds Caiway is samengegaan met Delta komen onze nieuwsbrieven niet of met vertraging aan bij leden met een Kabelfoon of Caiway e-mail adres. Dit geldt ook voor andere mailings van Vlietland en zal ook gelden voor mailings van andere bedrijven of organisaties. Caiway probeert op deze manier vervelende SPAM te blokkeren maar doet dat té goed. Onze hoster E-captain verstuurt geweigerde mails na een bepaalde tijd nog eens dus meestal komt de mail met vertraging van ongeveer een dag toch nog aan.

Om een ingewikkeld verhaal simpel te maken: Als u wilt dat onze mailings en die van anderen goed aankomen kunt u beter een ander e-mail adres gebruiken zoals van Gmail, Outlook etc.

E-captain werkt er aan om dit probleem op te lossen.

 

 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 
zwekologo2019
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  11:00
Temp9°C
WindWNW4 bft
LV89  
havenzicht