langeplank
 
vlietlandvlag-kl3

Watersportcentrum Vlietland Maassluis

 

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • Agenda
  • Openingstocht succes!
  • ZWH vakantie
  • Kantinezaken
  • Havenmeesters
  • Tegelpaden
  • Voortvarend Westland
  • Westlandse Molens
  • Reageren

 

polyestershop2018
 

Agenda:
ZWH weer van start      27 augustus
BBQ                     14 sept
Viswedstrijd            15 sept

 
openingstocht2019

Openingstocht 2019
Zondagmiddag 26 mei, zeven schepen gaan met een vlagerige wind door de bruggen en de sluis naar de passantenhaven achter de kerk. De Salamander en de sloep van Jan-Willem kunnen het niet laten om alvast een stukje Waterweg te pakken. Ook de Saïlde en de Endeavour proefden even het ruime Sop.
Maandagmorgen vertrekt de stoet richting Hellevoetsluis, hopend op een gunstig getij en niet te veel wind. De reis gaat via Nieuwe Waterweg, Oude Maas en Haringvliet. Woelige reis over het Haringvliet. De motor van Ko Heijboer stopte ermee, oorzaak vuil in de brandstoftank. Te voorkomen euvel! Maar gelukkig is het probleem gauw verholpen.
De volgende dag een rustige maar natte vaartocht onder de Haringvlietbrug, door de Volkeraksluis, over de Dintel naar Oudenbosch. Daar stond een bezoek aan de Basiliek en de plaatselijke chinees op het programma, en wellicht ook nog het Arboretum.
Op dag 4 werd verder gevaren over de Mark om bij Geertruidenberg de Maas over te steken de Biesbosch in en door te varen naar Werkendam. Dat is het eindpunt van de dag. Het weer was perfect en het vaarwater rustig.
Op dag 5 ging men richting huis, maar onderweg doet de club Dordrecht aan. Het miezert en er staat een stijve bries maar gaandeweg knapt het weer op, zoals Jan-Willem bij herhaling voorspelde. De reis gaat door de Biesbosch, Spieringsluis, Ottersluis en over het Wantij naar de KDR&ZV in het centrum van Dordt. Hier kunnen we het wel twee dagen volhouden...
Dag 6 wordt besteed aan toeristische bezigheden in Dordrecht. Mag geen probleem zijn zeker met dit mooie weer. Een ijsje of een biertje glijden gemakkelijk naar binnen.
De volgende dag zakten ze de Oude Maas af naar Den Briel voor de afsluitende avond, mét BBQ. Hans van Dijk moest hier helaas afhaken vanwege familie omstandigheden. Jan Edelenbos had al kwartier gemaakt in jachthaven Nautica. De dames gingen er met de Endeavour vandoor om te gaan shoppen in Den Briel.Uiteraard een traditionele BBQ op het terras van de gastvrije haven. Zie foto hierboven..
Op dag acht vertrokken de Drammer, Drachtstersloep en Endeavour zonder problemen naar huis, de rest bleef nog even van het mooie weer genieten. We mogen stellen dat dit een geslaagde en gezellige openingstocht is geweest.
Foto's en fimpjes staan op onze facebook pagina's

 
Zweko Auto (en Boot) materialen

ZWH met vakantie
Afgelopen dinsdag is de laatste dag voor de ZWH gewerkt op de haven, iedereen kan nu welverdiend op vakantie. Dinsdagavond 27 augustus wordt de ZWH weer opgestart.

 

Kantinezaken
Cor Sanders is nog steeds in de lappenmand. Hij is geopereerd aan een zitbeen en zit nu in een rolstoel in het Zonnehuis in Vlaardingen, waar hij ook zal revalideren. Hopelijk wordt hij weer goed ter been en kan hij zijn vertrouwde plek in de kantine weer innemen.
Cor mag bezoek hebben en zal een kaartje zeker waarderen.
Zo goed en kwaad als het gaat wordt de kantine open gehouden. In eerste instantie pakte Arie van der Schee veel uren. Momenteel zorgen Jan en Lenie Pols er voor dat de kantine meestal open is. Tot zij met vakantie gaan. Daarna ?????
In ieder geval chapeau voor deze enthousiaste plaatsvervangers! 

.

swemmer2015
 

Havenmeester met vakantie
John en Marry zijn weer terug van een paar weekjes vakantie. Zij werden verdienstelijk waargenomen door eerst Dick van Vuuren en later Arie Haaring. Ook chapeau voor deze waarnemers!

Tegelpaden
De beide tegelpaden zijn met man en macht opnieuw gelegd. Door vakmensen en dat is te zien. En geheel onkruidvrij! En dat willen we graag zo houden. We verwachten dat iedereen zijn stukje pad netjes zal onderhouden.
Misschien moeten er sancties komen als mensen in gebreke blijven, maar we hopen dat het niet zo ver zal komen.

 
westlandsemolens
 

Westlandse Molendag 29 juni
A.s. zaterdag kunnen de Westlandse molens weer per fiets of boot bezichtigd worden. "Onze" westlander vaart ook weer mee. Passagiers kunnen zich aanmelden bij Wim Verschuur of John van Dijk.
KLIK HIER voor info

 

Nieuwsflits Voortvarend Westland
Alle nieuwsbrieven tot heden vallen HIER te lezen.

In de nieuwsflitsen van mei en juni:
Diverse stremmingen, Vuilwater, Erasmusvaart en meer...

admiraal
 
smit-logo-met-adres

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? KLIK HIER om u af te melden

Reageren op deze nieuwsbrief?
Dat kan. Stuur een bericht naar de communicatiecommissie.

Of benader een bestuurslid per telefoon of op de haven. 

nieuwsbrief-footer
 

S.W.C. Vlietland

Gemeten  16:50
Temp22°C
WindZ3 bft
LV57  
havenzicht