langeplank

Veilig varen door Rotterdam

Geplaatst op 22-03-2023  -  Categorie: Activiteiten

Bericht van de havenmeester van Rotterdam:

Geacht bestuur van deze watersportvereniging, beste watersporter,

De start van hopelijk een mooi watersportseizoen ligt weer voor ons. Ook dit jaar vraag ik graag uw aandacht voor de veiligheid op het water.

Een veilige vaartocht begint altijd met een goede reisvoorbereiding, zo kunt u zonder problemen maximaal genieten. Daarom breng ik graag het webinar ‘Voorkom motorstoring’ op donderdag 30 maart as. onder uw aandacht. Motorproblemen bij recreanten zien wij veel in de Rotterdamse wateren en een goede voorbereiding van een reis kan dit voorkomen.
 

Webinar
Op 30 maart 20.30-21.30 uur geeft Varen Doe Je Samen! digitale voorlichting hoe je motorstoring kan voorkomen. Meer informatie over dit webinar kunt u terugvinden op de website Webinar 'Voorkom motorstoring' - Varen doe je Samen!


Open dagen Verkeerscentrale Rotterdam

Op donderdag 20 april en 11 mei organiseert Havenbedrijf Rotterdam twee open dagen op de Verkeerscentrale Rotterdam. Een unieke gelegenheid speciaal alleen voor beroeps- en recreatievaart. Met uiteraard een kijkje achter de schermen van de scheepvaartbegeleiding maar ook voorlichting en gelegenheid tot het stellen van vragen.
Meld u snel aan want vol is vol. Kijk voor aanmelden en meer informatie over de open dagen op onze website.


Bereid uw reis altijd goed voor!
Het blijft zaak om in het begin van het seizoen de motor te controleren, daarnaast voor aanvang van elke vaartocht een check op brandstof en koelwater. Zeker als u van plan bent om een drukker bevaren gebied in te gaan. 

Een goede reisvoorbereiding helpt om problemen te voorkomen.

  • Technische problemen: ‘Varen doe je Samen!’ heeft hier en speciale brochure over gemaakt, te vinden via voorkom motorstoring
  • Aanvaringen met kribben of glooiingen: Met goede reisvoorbereiding is stranding te voorkomen. Blijf binnen de betonning, dan zijn de kribben geen probleem! http://www.portofrotterdam.com/pleziervaart besteedt uitgebreid aandacht aan reisvoorbereiding.
  • In de bijlage onze flyer voor de recreatievaart, met als titel: Neem de tijd voor veiligheid. Deze is ook te downloaden via de link of via de webpagina.
  • Bekijk ook eens onze voorlichtingsfilm op ons YouTube-kanaal met een aantal tips om veilig te varen in de Rotterdamse haven.

 
Waterstewards
Net al voorgaande jaren geven de waterstewards komend vaarseizoen tijdens meerdere weekends voorlichting op het water. Ze benaderen actief de pleziervaart en overhandigen de vaarbewaarkaart van ‘Varen Doe je Samen!’. Wellicht bent u of één van uw leden de afgelopen jaren al eens door hen aangesproken.

Op de website van Varen doe je Samen! staat nuttige informatie over varen in gebieden waar verschillende doelgroepen elkaar tegenkomen.

Wist u dat we ook op aanvraag (digitale) voorlichtingsavonden geven? We kunnen dan ingaan op speciale onderwerpen die voor uw vereniging belangrijk zijn, en uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Het aanvragen van een voorlichtingsavond kan via de email traaveitaercer.[antispam].@portofrotterdam.com. Hier kunt u ook terecht voor andere vragen met betrekking tot het veilig varen door Rotterdam. 

Wilt u zo vriendelijk zijn om deze informatie en de uitnodiging voor het webinar en de open dagen te delen met uw leden? Dan maken we er samen een goed en veilig watersportseizoen van!


Met vriendelijke groet,


René de Vries
Havenmeester van Rotterdam
Rijkshavenmeester regio Rotterdam-Rijnmond


S.W.C. Vlietland

Gemeten  18:10
Temp15°C
WindWNW2 bft
LV89  
havenzicht