langeplank

Maatregelen weer versoepeld

Geplaatst op 07-05-2020  -  Categorie: Vaarweginformatie

Met ingang van zaterdag 9 mei mogen mensen met vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in Rotterdam-Rijnmond weer volledig gebruik maken van hun stacaravan, boot/jacht met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is. Dit met de voorwaarde dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair.

Sinds eind maart waren in de gehele regio campings en recreatieparken gesloten, om besmetting te voorkomen en zo de zorgcapaciteit in de regio zoveel mogelijk te kunnen ontlasten. Omdat de druk op deze zorg in de regio afneemt en de reguliere zorg weer opstart, zet ook Rotterdam-Rijnmond hierin een stap. Dit in overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten in de regio. Vanaf 29 april was het al weer mogelijk overdag op vaste plekken te verblijven.

De burgemeesters van de regio bedanken de mensen voor hun begrip en medewerking in deze moeilijke tijden en zijn blij dat er enige versoepeling mogelijk is. Wel blijft er een dringend beroep richting bezoekers en beheerders staan om de RIVM-maatregelen en veilige afstand van 1,5 meter te allen tijde aan te houden. Daarom blijft ook het gedeelde sanitair op de parken gesloten en kan er vooralsnog geen losse verhuur van recreatief verblijf plaatsvinden.

Komt er dus op neer dat alleen leden met een vaste ligplaats weer volledig gebruik mogen maken en dus ook weer overnachten.

Blijft:

  • Blijf thuis als je klachten hebt
  • 70 plussers moeten extra voorzichtig blijven
  • 1,5 meter afstand houden / tenzij samenwonend gezin
  • Handen wassen
  • Sanitair en kantine gesloten
  • Vermijd drukke plaatsen
  • Gebruik je verstand

S.W.C. Vlietland

Gemeten  04:50
Temp12°C
WindNNO0 bft
LV93  
havenzicht