langeplank

Einde winterberging 2020

Geplaatst op 05-04-2020  -  Categorie: Winterberging

Tewaterlating SW Vlietland vooralsnog volgens planning

Het bestuur van SW Vlietland heeft de laatste weken flink geworsteld met het dilemma hoe om te gaan met de corona crisis. Er staan immers vele boten op de kant en die moeten 17 april weer het water in. Hoe doen we het, en zelfs “doen we het wel?”

Het vooruitzicht is onzeker. Worden de maatregelen aangescherpt of juist versoepeld? Moeten we het uitstellen en zo ja tot wanneer? 

Aan alle werkzaamheden waar meerdere mensen samenwerken kleeft een zeker risico. Een commissie binnen het bestuur heeft de bepalingen van het RIVM en de noodverordening van Veiligheidsregio Rijnmond ter harte genomen en een draaiboek samengesteld hoe we op een veilige manier toch de schepen te water kunnen laten. Ook Boekestijn is hier in betrokken.

Dit draaiboek is getoetst door RIVM, VR-RR en gemeente Maassluis en goedgekeurd.

Als intussen de bepalingen van de overheid niet worden aangescherpt zal de tewaterlating gewoon plaatsvinden. Vrijdag 17 april, met uitloop naar zaterdag, gaan de schepen die buiten staan het water in, en zaterdag 11 april de boten die in de loods staan.

Op 17 april zal de haven niet toegankelijk zijn, behalve voor de hijsploeg en de op dat moment betrokkenen. Booteigenaren worden telefonisch zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van het tijdstip dat hun boot het water in gaat, en kunnen dan hun boot inspecteren, om vervolgens naar hun eigen ligplaats te varen.

Een ieder ontvangt van tevoren nog een uitnodiging met de regels waaraan we ons gaan houden.

Helaas wordt het dit jaar niet zo’n leuke en gezellige dag als we gewend zijn maar het is niet anders! Volgend jaar hopelijk beter.


S.W.C. Vlietland

Gemeten  07:30
Temp14°C
WindW1 bft
LV97  
havenzicht