Lorem ipsum dolor sit amet Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Verder lezen::http://google.com
Slide 2 Zonder button
Slide 3

De jachthaven

De jachthaven ligt sinds 1962 op een eiland dat enerzijds ingeklemd ligt tussen de Noord- en Zuidvliet te Maassluis en anderzijds tussen de Brouwerijstraat en de snelweg A20. Het eiland is middels een brug verbonden met de kade van de Zuidvliet. Vlietland biedt ligplaats aan circa 100 zeil- en motorschepen, alsmede aan roeiboten en kano’s. In de winter bestaat de mogelijkheid om de schepen van leden en passanten op de wal te plaatsen voor onderhoud; de zogenaamde winterberging.

Onderhoud aan de jachthaven wordt zoveel mogelijk door ‘eigen mensen’ uitgevoerd in het kader van de zelfwerkzaamheid (ZWH). Dit bespaart geld en vergroot de gemeenschapszin.

De stichting

Bestuurlijk opereert de Stichting grotendeels als een vereniging met o.a. een jaarlijkse ledenvergadering waarin de bestuursleden worden gekozen. Het bestuur bestaat uit een dagelijks bestuur en een havencommissie. Het bestuur vergadert circa éénmaal per maand.

In wijder verband

De jachthaven ligt op ongeveer 20 minuten varen van het Midden-Delfland gebied (o.a. de Foppenplas en het Bommeer). Via het Midden-Delfland gebied trekken in de zomerperiode veel Vlietlanders het land of zelfs het buitenland in. Omdat het Midden-Delfland gebied is ingesloten door vaste bruggen met een lage doorvaarthoogte, biedt de jachthaven met name ligplaats aan de kleinere pleziervaart.

Jachthaven Vlietland is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV), wij zijn een FANHAVEN en bieden drie gratis overnachtingen aan leden van andere fanhavens.
Daarnaast onderhoudt Vlietland een uitstekende (samen)werkrelatie met de gemeente Maassluis.

Maassluis

Maassluis, de eerste stad aan de Waterweg is zeker een bezoek waard, toen in 2014 het 400-jarig bestaan gevierd werd heeft de historische binnenstad een opknapbeurt gehad.

Indien u ons per sloep bezoekt, of anderszins niet aan boord kunt slapen, zijn er diverse overnachtings mogelijkheden.
Zie de website van Ervaar Maassluis.